Låsesmed Herlev

+45 2212 2894

Vedligeholdelse af lås Låsesmed Herlevs tips

Vedligeholdelse af lås Låsesmed Herlevs tips
Skrevet af

Skrevet af

Låsesmed Herlev

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Ligesom andet teknisk udstyr kender vi hos Låsesmed Herlev at låse og nøgler vedligeholdes for at fungere korrekt. Vedligeholdelsesbehovet varierer afhængigt af brugshyppighed, belastning og miljø. Forskellige typer låse og de forskellige dele af en lås skal have forskellige typer service. På sigt kan den forkerte form for service ødelægge en lås, så du skal tænke dig om! Nøgler, der bruges meget, slides og fungerer dårligere. Slidte nøgler skal udskiftes.

Har du brug for hjælp til servicering eller montering af låse, kan du ringe til Låsesmed Herlev vi både reparerer og vedligeholder dine låse i Herlev.

Her kan du se, hvordan du plejer og servicerer forskellige typer låse


Mekanisk lås:
Smør mekaniske låsehuse med fedt. Det anbefales at gøre det to gange om året. Det er vigtigt at smøre alle sider på sag og regel. Det anbefales at bruge fedt med god vedhæftning. Kontakt os hos Låsesmed Herlev om du ønsker at få smøre dine lås. 

Holderlås:
En holder-lås må aldrig smøres gennem nøglehullet, låse vil så holde op med at virke. Du kan bruge lidt langtidsvirkende fedt på den regel, der låser døren eller vinduet.

Elektroniske lås:
Fedt bør påføres to gange om året eller efter behov på begge sider af hovedlåsen og stemplet (de bevægelige dele). Advarsel! Brug ikke låsespray til at smøre indvendige dele af låsehuset.

Cylinderlås:
Smøring af låsecylinderen anbefales mindst to gange om året. Brug en god Lås spray og undgå olie og fedt. Brug kun spray beregnet til låsesmøring i nøglehullet. To servicerunder om året anbefales, men cylinderlåse, der bruges hyppigt eller udsættes for ekstremt vejr, bør smøres oftere. Smøring før vinteren kan forhindre kondens og isdannelse, som kan svække låsen.

Spaniel med låsehus:
Ved de tre lås punkter er der specielle huller, der bruges til at smøre skinnen, den såkaldte spaniel, som styrer stemplerne.

Nøgler:
Nøgler slides med tiden og bør udskiftes, hvis deres evne til at åbne låsen forringes ved normal brug. Nøgler er et værdifuldt dokument, som skal opbevares med omhu, så de ikke bliver beskadiget eller bøjet. Undgå at poste billeder eller andre oplysninger på din nøgle, som ville gøre den tilgængelig til kopiering.

Hængelås:
Hængelåse af holdertypen med låseskiver, bør smøres i nøglehullet med en dråbe motorolie eller med låsespray. Sørg også for at smøre hvor låsebeslaget går ind i låsen med et langtidsvirkende fedt beregnet til dette formål. Hængelåse med cylindre bør serviceres med låsespray og aldrig med fedt. Hvis hængelåsen bruges udendørs, bør den kontrolleres mindst to gange om året.

Dørpumpe:
Ved det årlige eftersyn bør følgende funktioner justeres: lukkehastighed, fjederkraft, åbningsbremse og lukkehastighed. Smør det ledende leje i skinnen og kontroller, at det er korrekt fastgjort til døren og karmen.

Vedligeholdelse af terrassedøre:
Hvis din altandør begynder at føles langsom til at åbne og lukke, kan det være tid til smøring. En flaske låsespray gør arbejdet nemt, og du kan købe låsespray hos Låsesmed Herlev.

Juster en terrassedør:
Hvis din dør sidder fast eller er svær at åbne og lukke, skal den justeres.

Tjek at afstanden mellem karm og karm er den samme hele vejen rundt om døren, så dørbladet ikke lukker skævt. Er dørbladet skævt, kan det justeres med et hængsels jern.

Stå på indersiden af ​​døren, hvis den åbner udad. Åbn døren lige nok til at se en stribe lys. Er lysbåndet jævnt hele vejen igennem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste indlæg

Kategorier