Låsesmed Herlev

+45 2212 2894

Montering af lås – Låsesmed Herlev

Montering af lås - Låsesmed Herlev
Skrevet af

Skrevet af

Låsesmed Herlev

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Det er ikke nemt at montere en lås med alt dens tilbehør, det sværere er også at vide, hvad der skal købes. For en komplet samling kræves låsehus, cylinderring, låsecylinder, trykstift, driver, endeplade, tryk, knop og forskellige typer skruer. I denne guide finder vi ud af, hvilke dele der skal til, og hvordan du samler dem korrekt, så du kan sove godt om natten. Ved moneting af lås anbefaler vi dog at du tager fat i en Låsesmed, f.eks. os his Låsesmed Herlev for en sikker montering. Men her er byder vi alligevel på en guide om hvordan du udfører: Montering af lås selv. 

Før du starter med montering af lås

Hvis du har købt en ny hoveddør, er låsehus og endeplade allerede monteret i dørblad og karm. Skal du udskifte et eksisterende låsehus. Dorndybden er målet fra stolpen til midten af knophullerne og det at stolpen er symmetrisk betyder at trykfaldet og låseregelensidder symmetrisk på stolpen. Føler du dig usikker, er det nemmest at tage dit gamle låsehus ud og sammenligne det direkte med det nye, så kan du med det samme se om dorndybden og stolpen er af samme type. I nutidens låsehuse er det også muligt at vende trykfaldet, hvilket betyder, at du ikke skal tænke på, om din dør er venstre- eller højrehængt.

Tilpas cylinder ringen når du monterer låsen til dørens tykkelse

Cylinderringe fås i forskellige dybder og skal tilpasses til tykkelsen af døren og dybden af låsecylinderen. Den 7-benede cylinder er langt den mest almindelige variant og kan let identificeres ved, at nøglen har syv dale.

Montering af elektronisk dørlås

Elektroniske dørlåse, der kan bruges med kode, tag eller mobiltelefon, bliver mere og mere almindelige. De er lidt dyrere i indkøb, men giver samtidig total kontrol, da der ikke kan være nøgler i luften og tags, der er gået tabt, nemt kan blokeres. Derudover er der mulighed for at forbinde låsen med din alarm og dit smarte hjem, som giver dig mulighed for at fjernbetjene låsen. Monteringen foregår på samme måde som ved et almindeligt låsesystem, hvor den største forskel er, at der er monteret bundplader på dørbladet for at kunne fastgøre det indvendige og udvendige elektroniske låsemodul.

Vedligeholdelse af monteret lås

Med tiden skal skruerne til håndtaget muligvis strammes. En gang om året er det godt at påføre låsespray på cylinderlåsen for at forhindre den i at binde sig. Brug altid den tilsigtede låsespray, da universalspray og olier kan beskadige din låsecylinder.

Tænk bæredygtigt ved montering af lås

Dørlåse består af mange bevægelige mekaniske dele, og disse skal smøres over tid for at fungere optimalt. Brug herefter smøremidler, der er beregnet til at blive brugt til låse, da andre smøreolier kan bidrage til ophobning af snavs og forringe funktionen. Tjek også låsepladen, hvis døren ikke lukker helt tæt og gummilisterne er intakte, for en mindre justering kan være nok til at gøre døren tæt og forhindre træk.

Læs mere om montering af lås på Låsesmed Østerbro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *